Dnes máme po dlhom čase na obed haruľu. Ako ju robíte vy?
Už som ju nerobila veľmi dlho hlavne preto, že keď má byť chrumkavá, napije sa veľa oleja. Kalorické jedlá teraz obmedzujeme, ale raz za čas? Prečo nie?
Potrebujeme:
- 600 gramov zemiakov
- 2 vajcia
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 polievkové lyžice hladkej múky
- 1 polievková lyžica majoránky
- 0,5 kávovej lyžičky vegety
- 0,5 kávovej lyžičky čierneho korenia
- olej alebo masť
Najhoršia robota je nastrúhať zemiaky tak, aby ste do nich nepostrúhali aj hánky na prstoch. Na tom mám jeden trik. Oblečiem si starú koženú rukavicu a veselo môžem strúhať. Pridám ostatné ingrediencie a na dobre zohriatopm oleji vysmážam chutnú kúsky. Podávam s cesnakom ochuteným jogurtom (kto chce).
Foto Depositphotos.com